Vanaf 1 november: brommer naar rijbaan !


Vanaf 1 november 2014 moeten alle brommers in Purmerend verhuizen van het fietspad naar de rijbaanVanaf 1 november verhuist in heel Purmerend de brommer naar de rijbaan. In een groot deel van de stad was dit al zo, maar vanaf november wordt de verkeersregel overal doorgevoerd. Binnen de bebouwde kom moeten brommers van het fietspad af en op de rijbaan rijden. Let op: snorfietsers (tot 25 km/u) blijven de regels voor fietsers volgen. 
Deze verkeersregel is ingevoerd vanwege het grote snelheidsverschil met fietsers. Tegenwoordig rijden brommers al snel 45 km/u en dat is een groot verschil met de snelheid van fietsers. Doordat deze regel werd ingevoerd op veel plekken in Nederland, is het aantal ongevallen waar een bromfiets bij is betrokken, sterk afgenomen.

Belangrijkste plaatsen
Dit zijn de belangrijkste plaatsen waar de bromfiets vanaf 1 november op de rijbaan gaat: Van Osweg, IJsselmeerlaan, Neckerstraat, Verzetslaan, Aziëlaan, Laan der Continenten. Ook mag de brommer voortaan onder andere niet meer rijden op de Kanaalweg, Kanaaldijk, Melkweg, Melkwegbrug en Evenaarpad. Er zijn een paar uitzonderingen. Op bepaalde routes mag de brommer op het fietspad blijven rijden. Dit staat aangegeven op borden.

Campagne
Gemeente Purmerend lanceert in de week van 6 oktober de campagne ‘I like to move it’. Onderdeel daarvan is een extra nieuwsbrief met alle informatie in de gemeentelijke uitgave Purmerend Totaal. Deze nieuwsbrief ontvangen alle bromfietseigenaren ook thuis. Kijk voor meer informatie ook op www.brommeropderijbaan.nl.

Winnen
Er is ook nog een hippe helm te verdienen: maak een ‘helmpie’ en post ‘m op de brommer op de rijbaan facebookpagina!