Van der Valk wil hotel bouwen aan Kom A7 (oftewel het Beusebos)


Op 21 april 2016 heeft de gemeenteraad  ingestemd met de “Visie op ontwikkeling Kom A7 (Purmerendse Poort)”, ofwel het Beusebos.  Wethouder Harry Rotgans en Jan Matser, directeur van de hotelketen Van der Valk nu hun handtekening gezet onder een intentieovereenkomst. Beide partijen spreken hiermee het voornemen uit om een haalbaar plan te ontwikkelen voor de bouw van een hotel aan de Kom A7. De Stichting Vrienden van het Beusebos is not amused en zet de strijd voort.

Wethouder Rotgans vindt een hotel aan de Poort van Purmerend een aanwinst voor de stad. Allereerst levert een hotel van dergelijke omvang veel banen op. Het is ook goed nieuws voor ondernemers in de binnenstad. De gasten van het hotel bezoeken natuurlijk winkels en horeca in het centrum. Van der Valk draagt ook bij aan de positie die Purmerend vervult in de regio Waterland. Onze stad is een geweldige uitvalsbasis voor bezoeken aan toeristische trekpleisters in de regio.

De Stichting Vrienden van het Beusebos voert al lang actie voor behoud van het stukje groen in Purmerend. Woordvoerder Eric Kooiman zegt dat alle middelen gebruikt zullen worden om de vernietiging van dit mooie stukje natuur tegen te gaan. Hij stelt;  “wij strijden hier al een tijd voor. De overheid heeft de mond vol over duurzaamheid en natuur maar een hap nemen uit het Beusebos is dan weer geen probleem.” De Stichting Vrienden van het Beusebos komt later vandaag nog met een verklaring.

Naar verwachting worden de plannen in het derde kwartaal van 2017 aan de raad voorgelegd. Als de raad instemt, dan kan vervolgens een koop-/(anterieure) exploitatie-overeenkomst worden aangegaan.