Vaderliefde: Lezing en interview met P.F. Thomése in Het Leesteken


Woensdag 30 oktober om 20.00 uur krijgt Het Leesteken bezoek van niemand minder dan P.F. Thomése; één van de meest veelzijdige schrijvers van ons taalgebied. Op 1 oktober verschijnt zijn nieuwe boek Vaderliefde. Thomése komt vertellen over zijn boek en wordt geïnterviewd door HenkvanHet Leesteken.

 

De ouders van P.F. Thomése zijn gestorven, de restanten van hun levens staan in een paar dozen op zolder. De schrijver beseft dat zijn vader en moeder een soort vreemden zijn geweest die de hele tijd een toneelstukje voor hem opvoerden.

Ooit vertelde zijn vader hem in het schemerdonker voor het slapen gaan eindeloze verhalen. Maar hij repte met geen woord over zijn bloedstollende ervaringen in de Tweede Wereldoorlog. Zijn moeder vertelde zelfs helemaal nooit iets, al verzweeg zij misschien wel de prachtigste verhalen die in Vaderliefde te vinden zijn. De ‘nagelaten zoon’ ontdekt postuum tal van verborgen geschiedenissen en schitterende verzinsels, met daartussen onvermijdelijk de gruwelijke waarheid. Tezamen vormen de ‘gemiste levens’ van zijn ouders en voorouders een prachtige familieroman, maar bovenal leest Vaderliefde als de mythologie van een jeugd.

Aanmelden

. Een avond om bij aanwezig te zijn! Dat kan natuurlijk: entree voor deze lezing is €10,- (inclusief koffie en borrel na afloop) en aanmelden is verplicht vanwege het maximaal aantal plekken. Wees er snel bij: aanmelden kan door een mail te sturen naar info@leesteken.nl, te bellen naar 0299 771834, of het even te melden bij de kassa.