Vaartochten Ilperveld met jonge vogels en bijzondere planten


Vaarexcursie Ilperveld vlak bij PurmerendBeleef de lente met Landschap Noord-Holland op 3, 10 en 14 mei al varend op de platbodem door het Ilperveld. Ontdek met de  gids de talloze water- en weidevogels , soms al met jongen. De vaartochten zijn op de zondagen en op Hemelvaartsdag van 13.30 – 15.30 uur. (Foto: Dutchfoto)

De pulletjes van eend en gans schieten al door het water. De kieviten doen er met hun capriolen in de lucht alles aan om de aandacht af te leiden van hun nesten en hun jongen.

Foto: Henk van Bruggen

Foto: Henk van Bruggen

Andere weidevogels zijn volop te horen en te zien. Sommigen zijn nog aan het broeden, anderen hebben al jongen. Op de oevers en graslanden staan er nu al volop bloemen en planten. De lente toont zich hier uitbundig in een  diversiteit aan soorten, vormen en kleuren.  We zien de ‘gewone’ soorten zoals de felgele dotterbloem en het fluitenkruid en tapijten van witte pinksterbloemen. We zien het gevlekt longkruid en het herderstasje. En zeldzame soorten zoals het eenarig wollegras en de rietorchis. De gids weet waar ze staan en de schipper vaart u er naartoe.

Zin om mee te varen? U bent welkom! Aanmelden is noodzakelijk en kan via www.gaatumee.nl. Kosten € 12,-,Beschermers €  8,-. Kinderen tot 12 jaar € 7,50, van Beschermers € 5,-. Trek waterdichte schoenen of laarzen aan en warme (regen)kleding. Op het water is het vaak fris.

Ilperveld: Kanaaldijk 32A, 1121 NX  Landsmeer. Vanaf de parkeerplaats ziet u de vlag waar we verzamelen voor de start van de vaartocht bij het bezoekerscentrum. Kijk voor de routebeschrijving op www.ilperveld.nl