Vaartocht in de rustige natuur bij Landsmeer


De natuur maakt zich op voor de winter. De bomen en velden verkleuren langzaam en de meeste weidevogels zijn vertrokken naar het zuiden. Maar nu arriveren in het Ilperveld de wintergasten uit het noorden in grote aantallen.

 

Vooral smienten komen hier in enorme groepen overwinteren. Je ziet ze dobberen op het water en soms met de hele groep verschrikt opvliegen wanneer er een roofvogel in de buurt komt. Een waar spektakel om te zien! Er zijn ook allerlei soorten ganzen en soms groepjes goudplevieren. Het is prachtig om met de boot langs en door het goudkleurig wuivende riet te varen. Kom en vaar met ons mee op zondag 19 november. Het is wel raadzaam om je warm aan te kleden. Maar goed ingepakt is het volop genieten van het herfstleven op het water in het Ilperveld. Na afloop van de tocht trakteren schipper en gids op een beker lekkere warme chocolademelk!

De vaartocht is op 19 november van 13.30 – 15.30 uur. Zin om mee te gaan? Reserveer een plek aan boord op www.gaatumee.nl. Kosten € 15,- en € 10,- voor kinderen tot 12 jaar. Beschermers betalen € 10,- en € 7,50 voor hun kinderen tot 12 jaar. Trek waterdichte schoenen of laarzen aan en warme (regen)kleding. Verzamelen op de parkeerplaats van het Ilperveld, Kanaaldijk 32A, 1121NX Landsmeer.

Herfststemming in het Ilperveld, fotograaf Eric van Poppel