Vaartocht door ontluikende natuur in het Ilperveld bij Amsterdam


Varen in het Ilperveld - foto Jack ErnestOp zondag 17 april van 13.30-15.30 uur is er een vaartocht met het thema ‘de ontluikende natuur’ in natuurgebied Ilperveld. Laat je verrassen in het verdronken hoogveengebied dat hemelsbreed 7 kilometer boven Amsterdam ligt. (Foto: J. Ernest)

Je kunt met eigen ogen zien dat het volop lente is geworden. Weidevogels zijn terug en bijzondere plantensoorten komen tevoorschijn. Vaar mee met onze gids en schipper, zij laten je de mooiste plekjes zien en kunnen u er alles over vertellen. Onderweg gaan wij op bijzondere plekken aan land om de flora van heel dichtbij te bekijken. Bovendien kun je dan de weidevogels rustig spotten in het veld en in de lucht. Alles een lust voor oog en oor! Heb je een verrekijker, neem deze dan mee.

Zin om mee te gaan? Reserveer een plek aan boord op www.gaatumee.nl. Kosten € 15,- en € 10,- voor kinderen tot 12 jaar. De kosten voor Beschermers zijn: € 10,- en € 7,50 voor hun kinderen tot 12 jaar. Trek waterdichte schoenen of laarzen aan en warme (regen)kleding. Op het water is het vaak fris.  Verzamelen: bij de parkeerplaats van Natuurgebied Ilperveld, Kanaaldijk 32A, 1121NX Landsmeer. Wij adviseren u de routebeschrijving op www.ilperveld.nl goed te bekijken.