Vaartocht natuur Ilperveld


Fluisterbootjes Ilperveld, Rik van BeijmaHet Ilperveld ontdekken is altijd een hoogtepunt. En zeker ook in mei wanneer de lente haar hoogtepunt nadert. Stap op zondag 13 mei in de boot van Landschap Noord-Holland. De  schipper vaart u door het mooie Ilperveld. Er gaat natuurlijk een gids mee die uitleg geeft over alle bijzonderheden die kenmerkend zijn voor het Ilperveld. Samen met de gids loopt u over trilveen op een van de uitstapplaatsen.

Varend kan men genieten van de vele vogels en (water)planten. De kieviten, grutto’s, scholeksters, tureluurs, ganzen en diverse zangvogels zijn nu allemaal aanwezig, vaak met hun jongen. Ook lepelaars en misschien de roerdomp kunnen zich laten zien. Het riet begint hoog op te komen. De waterplanten zijn aan het begin van hun bloeiperiode en toch al prachtig om naar te kijken.

De vaartocht duurt van 13.30-15.30 uur. Zin om mee te gaan? Reserveer een plek aan boord op www.gaatumee.nl. Kosten € 15,- en € 10,- voor kinderen tot 12 jaar. Beschermers betalen € 10,- en € 7,50 voor hun kinderen. Trek waterdichte schoenen of laarzen aan en warme (regen)kleding. Op het water is het vaak fris. Heeft u een verrekijker, neem deze dan mee. Verzamelen op de parkeerplaats van het Ilperveld, Kanaaldijk 32A, 1121NX Landsmeer.