Vaartocht naar het geheimzinnige broekbos in het Ilperveld, Landsmeer


Vaar op zondag 27 augustus mee op deze ietwat geheimzinnige vaartocht door het drassige broekbos in het Ilperveld. Deze bossen komen voor in drassige lage landen aan de rand van veengebieden. Je kunt er zelfs door heen varen en dat gaan we doen.

Een broekbos is heel  interessant met bijzondere planten en dieren. Omgevallen berken met kluiten aarde nog aan de stam zorgen voor een geheimzinnige sfeer. Watervogels schieten weg tussen de wortels van de bomen die dreigend schuin hangen. Laat u zachtjes door het landschap glijden en geniet van alles wat er om u heen gebeurt. De gids vertelt er onderweg van alles over. Waarschijnlijk gaan we op een van de eilandjes ook nog aan land. De vaartocht duurt van 13.30 – 15.30 uur.

Heeft u een verrekijker? Neem die dan mee, u zult er veel plezier mee beleven.

Zin om mee te gaan? Reserveer via www.gaatumee.nl. Kosten € 15,- en € 10,- voor kinderen tot 12 jaar, voor Beschermers € 10,- en € 7,50 voor hun kinderen tot 12 jaar. Trek waterdichte schoenen of laarzen aan en warme (regen)kleding. Op het water is het vaak fris.  Verzamelen: bij de parkeerplaats van het Ilperveld, Kanaaldijk 32A, 1121NX Landsmeer. Wij adviseren u de routebeschrijving op www.ilperveld.nl goed te bekijken.

Foto: Vaartocht rond het broekbo. Fotograaf: Klaas Ros