Vaartocht naar de waterdiertjes van de Zuiderschorren in het Ilperveld


OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Op zondag 26 juli en 2 augustus vaart een platbodem van het Landschap Noord Holland naar de Zuiderschorren in het Ilperveld, een uitgestrekt veenweidegebied vlakbij Amsterdam. De tocht duurt van 13.30 uur tot 15.30 uur. (Foto: M. Rouweler)

2008 Excursie waterdiertjes Ilperveld juni 4, Jack Ernest

Foto: Jack Ernest

Gewapend met schepnetjes en loeppotjes wordt koers gezet naar de Zuiderschorren, een onbewoond eiland in het Ilperveld. De tocht daarheen is op zichzelf al  afwisselend en vol verrassingen. Bij elke bocht ontvouwt zich een ander landschap van ontelbare slootjes, eilandjes en rietkragen. De gids wijst je op de bijzondere vogels en planten die horen in dit gebied. Aangekomen op de Zuiderschorren begint de ontdekkingstocht naar waterdiertjes.  Er zijn veel meer soorten dan je denkt. Ze zien er soms vreemd uit of grappig en hebben prachtige namen. Wat te denken van de geelgerande watertor? In de loeppotjes kun je ze goed bekijken.

Zin om mee te gaan?  Aanmelden is noodzakelijk en kan via www.gaatumee.nl . Kosten € 12,- en € 7,50 voor kinderen tot 12 jaar. De kosten voor beschermers zijn: € 8,- en € 5 voor kinderen tot 12 jaar. Trek waterdichte schoenen of laarzen aan en warme (regen)kleding. Op het water is het vaak fris.

Verzamelen: Kanaaldijk 32A, 1121NX Landsmeer vlakbij het (voormalige) bezoekerscentrum, dat u vanaf de parkeerplaats meteen ziet. Kijk voor de routebeschrijving op www.ilperveld.nl