Unieke Sinterklaasfilm in het Filmuis Purmerend


trippelDe stoere Fretje, komische Takkie en verlegen Kari vinden dat  zij als dieren ook een pakjesavond verdienen, en brengen na een spannende tocht, waarin zij ook nog slimmer moeten zijn dan de hebberige Rat, hun verlanglijstje op de boot van Sinterklaas. Een handgetekende Nederlandse film die met staf en mijter boven veel Sinterklaasfilms uitstijgt!

Waarom krijgen huisdieren eigenlijk geen cadeaus op pakjesavond, zij zijn toch ook altijd braaf? Onder leiding van de stoere Fretje maken ze hun eigen verlanglijstjes. En omdat het al bijna pakjesavond is, brengt Fretje samen met zijn vrienden de komische Takkie en de verlegen Kari, de lijstjes zelf naar Sinterklaas. Het wordt een spannende tocht langs allerlei gevaren. Eenmaal op de boot aangekomen lijkt hun plan bijna te mislukken door de hebberige Rat. De dieren stellen alles in het werk om met hulp van Sinterklaas terug te komen met cadeaus en zo eindelijk een keer Dierensinterklaas te kunnen vieren.

Trippel Trappel is een handgetekende film van Nederlandse makelij en steekt er met staf en mijter boven uit.  Regisseurs Albert ’t Hooft en Paco Vink gaven speciaal voor deze eerste lange animatiefilm leiding aan een team van twintig man. O.a. Georgina Verbaan en Kasper van Kooten zijn te horen als een tekenfilmfiguurtje. – Albert ’t Hooft/Paco Vink, Nederland, 2014, 65’.

Draaidag: Zondag 20 november 2016. Aanvang: 13.30 uur. Zaal open 12.50 uur
Filmhuis Purmerend (in het Stamhuis), Kerkstraat 11. Reserveren https://filmhuispurmerend.nl/films/trippel-trappel-dierensinterklaas/