Uniek concert van klassieke en Ierse muziek in Kwadijk


collage Aiolos-O'BRANONSIn het kerkje van Kwadijk vindt op 7 februari a.s. een uniek concert plaats van klassieke en Ierse muziek door het Aiolos fluitkwartet en de Ierse band O’Branons.

‘Klassiek & Iers’ vindt plaats op zondag 7 februari a.s. in het kerkje van Kwadijk, Kwadijk 87, aanvang 15.00 uur (kerk open 14.30 uur). Kaarten voor het optreden kosten €15,- kinderen tot 16 jaar €10,- en zijn te reserveren via info@obranons.nl, tel. 0653993633 of 7 februari in de kerk.

Het Aiolos Kwartet

Het Aiolos Kwartet mag zich één van de meest ervaren fluitkwartetten van ons land noemen. Ruim dertig jaar spelen in dezelfde samenstelling – de fluitistes hebben elkaar meer dan 30 jaar geleden leren kennen op het Conservatorium Hogeschool Alkmaar – resulteert in een hoog niveau van samenspel en muzikaliteit, een uitgekristalliseerde eenheid waarin de dwarsfluit en alt-dwarsfluit optimaal tot klinken wordt gebracht.

O’Branons

De band O’Branons is een formatie van rasechte muzikanten met een scala aan instrumenten. Kenmerkend voor O’Branons is niet alleen het afwisselende en energieke spel maar vooral hun interpretatie van de pure Ierse traditionele muziek. De instrumenten welke gebruikt worden zijn o.a. de Ierse houten dwarsfluit, low- en tinwhistles, uilleann pipes (de Ierse doedelzak; zeer spectaculair om te zien én te horen!), bodhrán (Ierse trom), de fiddle, de Ierse bouzouki. En uiteraard wordt er gezongen. De Ierse band O’BRANONS maakt ‘folk’ zoals het is bedoeld: voor iedereen!

Voor aanvullende informatie zie ook  www.aioloskwart.nl, www.obranons.nl, www.kerkkwadijk.nl