Programma UITdagen Cultuurparade in Purmerend


expo purmaryn
Met de UITdagen 2015 opent weer het culturele seizoen in Purmerend. Een cultuurparade met optredens van lokale amateurkunst en professionals. Twee dagen vol met theater, muziek en dans voor kinderen én volwassenen.

De UITdagen is een tweedaags festival en begint op zaterdag om 12.00 uur bij de Purmaryn. Op diezelfde zaterdag begint in de middag binnen de UITdagen de Dansparade en ook op die zaterdag in de avond binnen de UITdagen en als openingsfeest van het jubileumjaar Invasion op de Koemarkt. Op zondag gaan de UITdagen verder in de P3, de Bibliotheek Waterland en Theater de Verbeelding.

Programma UITdagen Cultuurparade 

Zaterdag 19 september

 • Vanaf 12.00 uur ligt het hart van de UITdagen in de stad, in en rondom Theater de Purmaryn. Met optredens van Hakim, de Waterprinses, NKT Theaterschool, vele dansscholen, orkesten en meer. Peuters kunnen de hele dag spelen in het Kabouter Speelbos dat vol rood met wit gestipte paddenstoelen, bomen en kruiwagentjes staat. Kinderen mogen ook zandbloemen op straat inkleuren met gekleurd zand. Ze kunnen limonade tappen uit een koe en zich laten schminken bij de knalroze caravan van Tante Sannie.
 • Vanaf 14.40 uur vindt een spetterende dansparade plaats waarin (bijna) alle dansscholen van Purmerend meedoen: Dansschool NVH’er – Les Tigres Dance – NKT Theaterschool – Danla Dan’s Centrum – Aïsha’s Dance Floor – ER Dansstudio – Stardancers Dance Center – Dance Center Dynamic. Gratis toegang. De parade gaat het hele centrum door onder begeleiding van een mobiele dj en al groeiend eindigt deze met een grote groepschoreo op de Kaasmarkt. Een jury kiest een winnaar die een avond optreden in De Purmaryn wint… dus kom kijken en support jouw favoriete dansgroep!
 • 16.30 uur – 155 en prijsuitreiking. Na de Dance Off treedt in De Purmaryn het eigenzinnige danscollectief 155 op (Holland’s Got Talent als iLL Skill Squad) met veel salto’s, toffe visuals, zieke breakdancemoves en vette routines. Na afloop vindt de prijsuitreiking plaats.
 • Vanaf 20.30 uur – Ter gelegenheid van het 25-jarig jubileum van de Purmaryn, komt Invasion naar de Koemarkt in Purmerend, spannend straattheater uit het Jurassic tijdperk. Vier het jubileum mee en beleef deze unieke ervaring! Gratis toegang.
  20.30 uur – Steltenparade vanaf Melkwegbrug → Koemarkt
  21.00 uur – openluchtspektakel op de Koemarkt
  22.00 uur – DJ in De Purmaryn

Zondag 20 september

 • Op zondag 20 september kunt u bij Pop- en cultuurpodium P3, De Verbeelding en Bibliotheek Waterland terecht met optredens van o.a. Kirsten van Teijn, Lars Doberman, Tjerk Hiemstra, Een koffer vol muziek, Pip & Pelle, De Popfabriek band,dansscholen en koren. Er zijn daarnaast workshops, er wordt voorgelezen, er is een disco Springkussen en nog véél meer.
 • Meer informatie op: www.facebook.com/events/1649744801978275/


Summary
Event
Programma UITdagen Cultuurparade in Purmerend
Location
Purmaryn, Koemarkt,Purmerend,
Starting on
09/19/2015
Ending on
09/20/2015