Twiet twiet! Het Leesteken organiseert vogeldag in de Boekenweek


Van 10 t/m 18 maart is het weer Boekenweek! Deze keer staat de leukste week van het boekenjaar in het teken van de natuur. Daarom organiseert Boekhandel Het Leesteken op zondag 18 maart een heel bijzondere activiteit:  De Grote Vogeldag!

 

De dag bestaat uit de volgende onderdelen:

  • Een vogelexcursie in het Purmerbos onder leiding van Caspar Dullaart en Sander Blom. Behalve enthousiaste vogelaars zijn Caspar en Sander als redacteur en uitgever verbonden aan uitgeverij Atlas Contact. Behalve verstand van vogels hebben ze dat dus ook van boeken. Sander Blom was jarenlang de samensteller van de Vogelscheurkalender.
  • Na de excursie staat er een heerlijke lunch klaar in de winkel. Dat wordt smullen van salades, hartige taarten en ander lekkers!
  • Na de lunch gaat schrijver, reiziger en natuurliefhebber Alexander Reeuwijk in gesprek met vijf auteurs van vogelboeken:
  1. Hay van Wijnhoven over zijn in de prachtige reeks vogelmonografieën van Atlas Contact verschenen De merel
  2. Erik van Ommen over zijn spiksplinternieuwe boek Ook weer met de prachtige tekeningen die we van hem kennen uit Alle vogels van Koos van Zomeren.
  3. Willem Hendrik Gispen. Deze éminence grise is emeritus rector magnificus van de Universiteit van Utrecht. Hij is bezeten van ijsvogels en schreef daar onlangs een fraai uitgegeven boek over: Mijn ijsvogeldagen
  4. Saskia van Loenen en Jean Pierre Geelen. Saskia werkt bij NRC Handelsblad en Jean Pierre bij De Volkskrant. Allebei schrijven ze columns en ze delen hun passie voor het kijken naar vogels en vogelaars. In hun onlangs verschenen boek Spotvogels zijn hun enthousiaste verhalen gebundeld. Leuk is dat zij vaak op pad gaan in Waterland en dus onze omgeving waar het vogels betreft goed kennen.

Zondag 18 maart 9.30 tot 15.00 uur. De kosten bedragen €29,50. Dat is inclusief alles. Alleen het middagprogramma bijwonen kan ook. Dat kost €15,00. Reserveren kan via info@leesteken.nl, u ontvangt dan een mail met alle informatie.