Twee vaartochten door de natuur op eerste Pinksterdag


Twee vaartochten door de natuur van het Ilperveld  op eerste Pinksterdag.  Op zoek naar de Roerdomp en andere weidevogels! (Foto: Joke Huijser-Spekken).

In het Ilperveld zitten ze! De geheimzinnige en geluidloos sluipende en perfect gecamoufleerde roerdompen. Als de vogel op een meter afstand bewegingsloos in het riet staat ziet u ‘m niet. Toch gaan we ons best doen de roerdomp op te sporen. In paalhouding, lopend, vliegend, roepend met het kenmerkende scheepstoetergeluid. De gids kan er heel wat over vertellen. Door de vogels te voorzien van zenders zijn we verrassende dingen over ze aan de weet gekomen. Beleef het allemaal in het Ilperse veld!

Zondag 4 juni 10.00-12.00 uur.

 

Topdrukte bij de weidevogels!

De meeste weidevogels hebben nu jongen. Die hebben haast om op te groeien en eten zich buikje rond. Hoe sneller ze kunnen vliegen hoe beter! Dan zijn de grootste gevaren achter de rug. De jonge grutto’s moeten bovendien over enkele maanden naar het zuiden vertrekken om daar te overwinteren. U vaart langs de mooiste plekken en we gaan misschien even aan land. Er is natuurlijk ook aandacht voor alles wat bloeit aan de waterkant en op het land. Er valt heel wat te genieten tijdens dit Ilperveld uitje.

Zondag 4 juni 13.30-15.30 uur

Tip van de boswachter: Als u een verrekijker meeneemt, valt er nog meer genieten.

Zin om mee te gaan? Reserveer een plek aan boord op www.gaatumee.nl. Kosten € 15,- en € 10,- voor kinderen tot 12 jaar, Beschermers: € 10,- en € 7,50 voor hun kinderen tot 12 jaar. Trek waterdichte schoenen of laarzen aan en warme (regen)kleding. Op het water is het vaak fris.  Verzamelen: bij de parkeerplaats van Natuurgebied Ilperveld, Kanaaldijk 32A, 1121NX Landsmeer. Wij adviseren u de routebeschrijving op www.ilperveld.nl goed te bekijken.