Twee koren mengen hun klanken voor ‘Aangenaam Klassiek’


Het Purmerends Gemengd Koor en The Classics, topkoor van Muziekschool Waterland, geven zondagmiddag 15 maart in de Taborkerk in Purmerend gezamenlijk een concert met de titel Aangenaam, Klassiek!

 

Ervaring, passie en jeugdig enthousiasme worden ingezet om prachtige koormuziek muziek te maken. Zowel tezamen als afzonderlijk zingen de koren werken van Fauré, Mozart, Elgar, Rheinsberger en Ramirez. Daarnaast zingen The Classics werk van Lauridson, Bruckner, Mancini en Certon. De uiteenlopende stijlen van koormuziek, maken de uitvoering afwisselend en spannend.

Het geheel wordt begeleid door strijkersensemble Strijklicht, de pianiste/organiste Marjon Ittner en de Djembéspeler Victor Sams. De optredens staan onder leiding van Justina Oosters (PGK) en Patrice van Opstal (The Classics).

Het concert op 15 maart 2020 in de Taborkerk aan de Maasstraat 2 in Purmerend begint om 15.00 uur. De zaal gaat open om 14.30 uur. Kaartjes kosten € 15, inclusief koffie in de pauze en een drankje na afloop. Ze zijn verkrijgbaar, bij de leden van het Purmerends Gemend Koor, bij boekhandel Het Leesteken en te reserveren bij Esther Dijkstra via roggebot@hotmail.com en aan de zaal.