Twee koren mengen hun klanken voor ‘Aangenaam Klassiek’


Purmerends Gemengd KoorHet Purmerends Gemengd Koor en The Classics, topkoor van Muziekschool Waterland, geven zondagmiddag 15 maart gezamenlijk  een concert met de titel ‘Aangenaam, Klassiek’.

Ervaring, passie en jeugdig enthousiasme worden ingezet om prachtige koormuziek muziek te maken. Tezamen zingen de koren werken van Fauré, Elgar, Rheinberger en Ramirez. The Classics zingen werk van Lauridson, Bruckner, Mancini en Certon en het PGK van Mozart. De uiteenlopende stijlen van koormuziek, maken de uitvoering afwisselend en spannend.

Het geheel wordt begeleid door strijkersensemble Strijklicht, de pianiste/organiste Marjon Ittner en de Djembéspeler Victor Sams. De optredens staan onder leiding van Justina Oosters (PGK) en Patrice van Opstal (The Classics).

Het concert begint om 15.00 uur in de Taborkerk aan de Maasstraat 2 in Purmerend.

De zaal gaat open om 14.30 uur. Kaartjes kosten € 15, inclusief koffie in de pauze en een drankje na afloop. Ze zijn verkrijgbaar, bij de leden van het Purmerends Gemend Koor, bij boekhandel Het Leesteken en te reserveren bij Esther Dijkstra via roggebot@hotmail.com en aan de zaal.