Twee films met inleiding rond thema LHBT in Filmhuis Purmerend


Filmhuis Purmerend vertoont in het kader van  ‘Purmerend regenboogstad’ twee avonden achter elkaar films met een LHBT-thema: Un Bacio en Una mujer fantástica. Beide films worden ingeleid door verschillende sprekers.

 

13 oktober: Un Bacio

Inleiding:

Voor de film ‘Un Bacio’ is er een inleiding door Kris van der Veen. Deze inleiding duurt 15 minuten, en begint om 20:15 uur.

Kris is beleidsmedewerker bij de Gemeente Purmerend, en kan uit eigen ervaring praten over dit onderwerp. Hij vertelt ook iets over het belang van een regenboogmaand in Purmerend.

De film:

Lorenzo is door pleegouders uit een tehuis gehaald en is homo. Blu is vrijgevochten en heeft de reputatie van slet gekregen toen een filmpje werd rondgestuurd waarin ze dronken met verschillende jongens vrijde. Antonio is schuchter, maar de ster van het basketbalteam. De drie outsiders zijn al snel onafscheidelijk en nemen het op tegen de pestkoppen van school. Maar een schuchtere kus verandert alles… Een film met charismatische hoofdrolspelers, kleurrijk camerawerk en een heerlijke soundtrack.

Un Bacio – Ivan Cotroneo, Italië, 2016, 102’.

Draaidag: vrijdag 13 oktober 2017. Aanvang inleiding: 20.15 uur. Aanvang film 20.30 uur. Zaal open 19.45 uur. Filmhuis Purmerend (in het Stamhuis), Kerkstraat 11. Reserveren voor de film: https://www.filmhuispurmerend.nl/movies/150/17/un_bacio

 

14 oktober: Una mujer fantástica

Inleiding:

Voor de film ‘Una Mujer Fantástica’ is er een inleiding door Bregtje Visser. Deze inleiding duurt 30 minuten, en begint om 20:00 uur.

Bregtje Visser zette onlangs de stichting GenderTalent op. Daarmee wil ze de arbeidsmarktpositie van transpersonen zoals zijzelf en anderen met een genderdiverse achtergrond verbeteren.

Ze werkt als productmanager voor Leaseweb Global en is zelf transgender. Zij spreekt daardoor uit eigen ervaring over dit onderwerp. Bregtje was genomineerd voor de Viva 500.

De film:

Chili. Transseksuele Marina en haar 20 jaar oudere vriend Orlando zijn gelukkig en bouwen aan een gezamenlijke toekomst, wanneer Orlando plotseling komt te overlijden. Zowel de doktoren als zijn familie zijn argwanend over haar rol bij zijn dood. Een onderzoek wordt gestart. Marina is niet welkom op de begrafenis en wordt uit hun appartement gezet. Marina vecht voor haar recht om zichzelf te kunnen zijn en laat zich niet zomaar buitenspel zetten. 3 prijzen op het Filmfestival Berlijn!

Una mujer fantástica – Sebastián Lelio, Chili / Duitsland / Spanje / Verenigde Staten, 2017, 104’.

Draaidag: zaterdag 14 oktober 2017. Aanvang inleiding: 20.00 uur. Aanvang film 20.30 uur. Zaal open 19.45 uur. Filmhuis Purmerend (in het Stamhuis), Kerkstraat 11. Reserveren voor de film: https://www.filmhuispurmerend.nl/movies/149/17/una_mujer_fantstica