Twee dagen Paasbest in binnenstad PurmerendDe term op zijn PAASBEST wordt gewoonlijk gebruikt voor iemand die op zijn of haar mooist gekleed is. Met die gedachte in het achterhoofd organiseren het BOF (Binnenstad Ondernemers Fonds), de PCO (Purmerendse Centrum Ondernemers), de Stichting Koemarkt en het Eggert Centrum op zaterdag 24 & zondag 25 maart Paasbest Purmerend. Een tweedaags evenement om de binnenstad van Purmerend PAASBEST te presenteren en zo de inwoners van Purmerend en de regio te verleiden om het weekend voor Pasen naar de binnenstad te komen voor alle inkopen & inspiratie.

 

Diverse lokaties binnenstad

Paasbest Purmerend vindt plaats op verschillende locaties in de binnenstad. Op zaterdag wordt de Koemarkt het domein van de Paashaas. Deze locatie is het startpunt van de stadswandelingen die samen met het Purmerendse Gilde worden georganiseerd en is ook het vertrekpunt van de Paaspuzzeltocht voor de kleinste inwoners van Purmerend en omstreken. Gewapend met het speciale Paaspuzzeltocht boekje leiden we ze door de stad en laten ze kennismaken met de mooiste plekjes. Niet zo van de Paaspuzzeltochten? Geen punt! Spurd komt de kleintjes vermaken met sport & spel.

Streekmarkt

De Kaasmarkt vormt zaterdag het decor voor een streekmarkt met authentieke Waterlandse en Beemster streekproducten. Onze kok geeft met kookdemonstraties bezoekers tips en trics voor de bereiding van een heerlijke Paasbrunch of Paasdiner met de gepresenteerde streekproducten.

Striphelden voor kids

Het Purmerendse Eggert Centrum is in handen van de zogenaamde Kid’s Heroes. Zowel op zaterdag als zondag ontmoet je er jouw (strip)helden, verzamel handtekeningen en ga met ze op de foto.

Mode, trends en persoonlijke verzorging

De monumentale Lutherse Kerk aan de Hoogstraat biedt zaterdag plaats aan Ongekend Purmerend. Mode & meer is het thema waar bezoekers worden verrast met de nieuwste (mode) trends, collecties en presentaties op het gebied van persoonlijke verzorging.

Paasbest Koopzondag

Zondag 25 maart gaat Paasbest Purmerend verder met de Paasbest Koopzondag, zijn de Kid’s Heroes nog altijd de baas in het Eggert Centrum en kun je je laven aan heerlijke Lentebok bieren tijdens de Lentebok toer. De toer leidt langs verschillende café’s in de binnenstad.

 

Zie ook: alle koopzondagen 2018 in Purmerend