TwaanLab Zomerkamp: digitale broedplaats voor jonge onderzoekers in de bieb


Deze zomer kunnen nog meer kinderen en jongeren kennismaken met het TwaanLab, dé creatieve digitale broedplaats voor jonge onderzoekers. Sinds 1 mei heeft het TwaanLab een vaste plek in de Bibliotheek Purmerend. Tijdens de zomermaanden is de vrije inloop van het TwaanLab gesloten, daarvoor in de plaats zijn er drie workshops digitaal knutselen in de maand augustus.

Workshop 1, Maak je eigen Fruit Ninja game

Maak in 1 dag je eigen ‘slice-action-game’ zoals het wereldberoemde Fruit Ninja! Tijdens de cursus leer kinderen van 8-14 jaar (nog beter) werken en programmeren in de visuele programmeertaal Scratch. Voor beginnende en al begonnen programmeurs biedt deze workshop alle mogelijkheden om te starten met programmeren, of juist om nog dat stukje extra uitdaging of diepgang te zoeken.

  • Dinsdag 1 augustus in de Bibliotheek Purmerend

Workshop 2, Ontdek de wereld van micro-elektronica

Leren programmeren en ontdekken van de wereld van de micro-elektronica met de BBC Microbit. Kinderen in de leeftijd van 8 t/m 14 jaar experimenteren met het programmeren van led lampjes en ontdekken hoe zij sensoren uitleest en mini-robots programmeert.

  • Dinsdag 22 augustus in de Bibliotheek Purmerend

Workshop 3, Word een bekende YouTuber!

Dit is een workshop voor 13 – 17 jarigen die aan de wereld willen zien wat ze kunnen. In deze workshop wordt geleerd hoe je een eigen YouTube kanaal maakt, je eigen live-stream opzet en hoe je  video’s het makkelijkst en best bewerkt. Maar nog veel belangrijker: hoe maak je interessante content voor je viewers. Bij deze workshop wordt rekening gehouden met de do’s en doen’ts van het internet, met de nadruk op mediawijsheid en privacy.

  • Dinsdag 29 augustus in de Bibliotheek Purmerend

Tijden, kosten en aanmelden

Elke workshop duurt van 10.00 tot 15.00 uur. Kosten van de workshops: €25,= inclusief lunch en gebruik van software apparatuur. Maximaal aantal deelnemers per workshop: 12 en de host van de workshop is Toine Rohner. De Bibliotheek Purmerend is gevestigd aan de Waterlandlaan 40.

Aanmelden kan via www.twaanlab.nl