TwaanLab op griezeltour tijdens de Kinderboekenweek


Kinderboeken met griezels en engerds staan centraal in de Kinderboekenweek. Want griezelen is het thema. De Kinderboekenweek duurt nog tot 15 oktober en het weekend wordt afgesloten met de Twaanlab griezeltour. Het Twaanlab is in de Bibliotheek op vaste tijden het terrein van creatieve jongens en meisjes die geïnteresseerd zijn in techniek. Op zaterdag 14 oktober is er een workshop in de Bibliotheek Landsmeer en op zondag 15 oktober in de Bibliotheek Purmerend.

Maak je eigen spookgame

In 1 dag tijd kunnen kinderen in de leeftijd van 8 – 14 jaar een eigen computerspel maken. De kinderen leren de basisvaardigheden van programmeren of gebruiken hun al eerder opgedane Scratch-kennis voor een spannend spel met levels, vijanden, upgrades en nog veel meer.

Zaterdag 14 oktober  van 11.00 15.00 uur in de Bibliotheek Landsmeer (Calkoenstraat 27).

Levende pompoenlamp

Jongeren vanaf 12 jaar kunnen aan de slag met het programmeren van micro-electronica met de BCC Micro:bit. Tijdens deze middag gaat Toine van het Twaanlab met de deelnemers aan de slag met het maken van een bijna echt levende pompoenlamp! Een pompoen die luidruchtig gaat schreeuwen en licht geven zodra er iemand langs loopt. Hiermee jaag je iedereen de stuipen op het lijf de komende Halloween.

Zondag 15 oktober van 11.00 – 15.00 uur in de Bibliotheek Purmerend (Waterlandlaan 40)

Meer info en aanmelden op Twaanlab.nl/griezel-tour