Turncentrum Waterland op zoek naar nieuw talent


Turncentrum Waterland organiseert een gratis turninstuif op 24 juni.. Bijna 3 jaar geleden heeft Turncentrum Waterland de nieuwe turnzaal van MFSA de Beuk in Purmerend in gebruik genomen. Een prachtige trainingsaccommodatie waar zowel door de jongste talenten als meest geroutineerde turners en turnsters optimaal getraind kan worden!

Stichting Turncentrum Waterland is een samenwerkingsverband tussen de twee gymnastiekverenigingen Gymnet Purmerend en Hercules Beemster aangaande de hoogste turnniveau’s. De stichting faciliteert wedstrijdturnen voor meisjes/dames en jongens/heren van N1 tm N4 en 1e tm 3e divisie.

De samenwerking bundelt kwaliteit, knowhow en mankracht en biedt talenten uit Purmerend, Beemster en wijde omgeving optimale mogelijkheden om zich samen met andere talenten te ontplooien. Er hebben zich al bijna 100 turners en turnsters aangesloten bij Turncentrum Waterland. Daarnaast zijn er meer dan 10 gekwalificeerde trainers, trainers in opleiding en assistent-trainers aan het turncentrum verbonden en wordt er professionele begeleiding op het gebied van voeding en fysiotherapie geboden. In 2019 werden maar liefst 20 medailles gewonnen tijden de Nederlandse Kampioenschappen! Dit jaar is het natuurlijk allemaal anders gelopen, maar voor volgend seizoen is de doelstelling om weer zo veel mogelijk eremetaal in de wacht te slepen!!

In de periode dat niet getraind mocht worden is Turncentrum Waterland onmiddellijk van start gegaan met het geven van online-trainingen om de leden toch lessen aan te kunnen bieden. Vanaf 4 mei zijn vervolgens de buitentrainingen georganiseerd. Op het terrein van KV Purmer zijn diverse turnmaterialen op een deel van het veld geplaatst en is zelfs een echt wedstrijdrek opgezet zodat de turners en turnsters toch zo goed als mogelijk aan de slag konden. Met het prachtige weer in mei waren de omstandigheden optimaal en zijn er vele trainingen in het zonnetje afgewerkt. Nu het weer wat wisselvalliger is beginnen de leden toch ook wel weer te verlangen naar de turnzaal…

Turncentrum Waterland gaat, als alles goed blijft gaan, na de zomervakantie weer vol enthousiasme van start met de trainingen in de Beuk. Zij hopen in het nieuwe seizoen landelijk weer volop mee te gaan draaien in de top. Voor aanvulling van de wedstrijdgroepen zijn zij op zoek naar nieuwe turntalentjes!

Turn Instuif

Turncentrum Waterland organiseert daarom op woensdag 24 juni van 15.00 – 16.30 uur een Instuif op het terrein van KV Purmer voor jongens en meisjes uit 2013 en 2014. De kinderen kunnen zich volop uitleven op de turncircuits die we hebben klaargezet en ondertussen zal er gekeken worden naar kracht, lenigheid en bewegingsgevoel. Talentjes kunnen na de zomervakantie een proefperiode van 8 weken bij de selectie gaan trainen en op speelse wijze een begin maken met de basisbewegingen van het turnen.

Turninstuif woensdag 24 juni a.s. voor jongens en meisjes van 2013 en 2014
Van 15.00 – 16.30 uur
Bij KV Purmer Heemstee 65 in Purmerend
Voor aanmeldingen: info@turncentrumwaterland.nl of app 0653495470