Tribute aan Jerney Kaagman en Earth&Fire: rocktheaterconcert én documentaire


Binnenkort brengt zangeres Marieke Eelman een tribute aan Jerney Kaagman en haar band Earth&Fire in Theater de Purmaryn. Het is een must see & hear rocktheaterconcert/-docu over één van de eerste frontvrouwen in de Nederlandse popwereld, Jerney Kaagman en haar band Earth&Fire (1969 – 1983).

Kaagmans authentieke stem, de complexe melodieën, teksten en arrangementen van bandoprichters Chris en Gerard Koerts zijn cultureel erfgoed en nog steeds een inspiratiebron voor hedendaagse artiesten. Met dezelfde vintage backline laten zangeres Marieke Eelman en haar band de pure live-uitvoeringen van de progrock-songs uit de jaren 70 herleven. De band speelt beroemde hits als ‘Invitation’, ‘Seasons’, ‘Maybe Tomorrow Maybe Tonight’, ‘Storm & Thunder’, ‘Love of Life’ en de nummer 1-hits ‘Memories’ en ‘Weekend’.

Documentaire

Naast een wervelende rockshow is ‘Invitation to the sound of Jerney Kaagman and Earth&Fire’ een hommage aan de band en zangeres die dit jaar haar zeventigste verjaardag viert. Een documentaire tijdens het concert toont indrukwekkend materiaal over de impact van Earth&Fire. Je ziet de originele bandclips, beelden uit die tijd, de door Earth&Fire gebruikte vloeistofprojecties, een compilatie van frontvrouwen uit de pop en rock en beelden met de outfits van stijlicoon Jerney Kaagman. Speciaal voor dit rocktheaterconcert zijn Kaagman en de gebroeders Koerts geïnterviewd. Nog één keer doen zij hun muzikale visie op Earth&Fire uit de doeken.

Invitation to the sound of Jerney Kaagman and Earth&Fire

Donderdag 23 maart | 20.15 uur | Theater de Purmaryn

Kaarten: www.depurmaryn.nl of bel de kassa 0299 432205