Het tragische hippieleven van Janis Joplin in Filmhuis Purmerend


film janis joplin in filmhuis PurmerendOp 12 april draait het Filmhuis Purmerend een mooie documentaire over de blueszangeres Janis Joplin die op 27-jarige leeftijd overlijdt aan een overdosis heroine en veel te veel alcohol. Veel muziekfragmenten met haar karakteristieke rauwe stem. Over een heel onzeker meisje dat prachtig en vol overgave kan zingen.

Janis: Little Girl Blue is een prachtig document geworden over het tragische leven van Janis Joplin. Ze is een van de meest gerespecteerde en iconische rock & roll zangeressen aller tijden, een tragische en onbegrepen figuur die miljoenen luisteraars boeide en nieuwe creatieve paden bewandelde voor haar dood in 1971 op de leeftijd van 27.

Regisseur Amy Berg zet in ieder geval een prachtige film neer die iedereen zal raken. De vele interviews, die de documentaire rijk is, zijn interessant waarbij de montage perfect het tijdsbeeld van de jaren 60 weten te vangen. De documentaire, met prachtige nummers als Me and Bobby McGee, Little Girl Blue, Cry Baby en natuurlijk Piece of my Heart, zal je  overtuigen om de muziek van Janis snel weer eens op te zetten.

Janis: Little Girl Blue draait op 12 april om 20.30 uur in Filmhuis Pumerend (schuin tegenover Theater de Purmaryn). Reserveren wordt aangeraden en kan via de website van het filmhuis.