Toneelvoorstelling Decemberdagen in Theater De Verbeelding


Zaterdag 26 oktober staat de toneelvoorstelling Decemberdagen in Theater De Verbeelding. In Decemberdagen treffen een moeder en haar twee volwassen dochters elkaar om nog één keer samen kerst te vieren in het ouderlijk huis. Als vanouds is er kerstbrood uit Suriname en is het huis feestelijk verlicht. Toch is alles anders; vader is er niet meer en moeder staat op het punt om te verhuizen.

In een schijnbaar vrolijke en ontspannen ontmoeting verdwijnen hun mooie herinneringen in dozen en naarmate de feestdagen dichterbij komen, vindt de waarheid zijn weg naar boven.

Gebeurtenissen uit het verleden hebben niet alleen hun geboorteland verdeeld, maar hebben ook sporen achtergelaten in dit kleine gezin.

In Decemberdagen zijn wrok en loyaliteit met elkaar in conflict. Is hun liefde als fundament sterk genoeg?

Dagblad van het Noorden: “Gevoelig en met humor neergezet. Een geheim dat in een prettig tempo en met een ongeforceerde flashback wordt ontrafeld.”

NRC****: “In Decemberdagen staat de band tussen een moeder en haar dochters onder druk, als geheimen boven tafel komen. Auteur Esther Duysker laat gemoedelijkheid en spanning elkaar knap afwisselen.”

Theaterkrant: “Het verloop van het plot, waarin de familiegeheimen geleidelijk uit de doeken worden gedaan, is heel sterk gestructureerd. De tekst van Esther Duysker is met vlagen poëtisch, maar zit ook vol scherpe en snelle dialogen Ook het vakmanschap van de drie actrices draagt bij aan de realistische gezinsdynamiek. Alle drie spelen ze hun rol met veel overtuiging en humor.”

Parool: “Hoewel de voorstelling gaat over verlies, zorgen het luchtige en soms hilarische spel van met name Kamperveen en de snelle dialogen van Esther Duysker ervoor dat de voorstelling nergens zwaar aanvoelt.”

Tekst: Esther Duysker Regie: Jette Derlagen Spel: Helen Kamperveen, Manoushka Zeegelaar Breeveld, Noah Blindenburg

 

De voorstelling is te zien in Theater De Verbeelding – P3, Purmersteenweg 17-19 t/o het Stadhuis in Purmerend. Kaarten kosten 15,50 euro (vriendenpas/CJP/65+ 13,50 euro), incl. reserveringskosten. Kaartverkoop via www.theaterdeverbeelding.nl of via De Verbeelding reserveerlijn, tel. 0299 411234.