Toneelvereniging Middelie nodigt ouderen uit voor gratis avondje uit


Op woensdag 18 maart nodigt Eendracht Maakt Macht, de toneelvereniging van Middelie, ongeveer 80 ouderen uit om te genieten van de jaarlijkse toneelvoorstelling. Het initiatief om ouderen gratis een toneelvoorstelling bij te laten wonen, is een samenwerking tussen de toneelvereniging en Stichting Mee Doen Purmerend.

Toneelvereniging Eendracht Maakt Macht speelt jaarlijks twee voorstellingen in Hotel-Café Restaurant Het Wapen van Middelie. Traditioneel is op de woensdag vóór het weekend van de voorstellingen de generale repetitie. Normaal gesproken is dit zonder publiek, maar toen Stichting Mee Doen op het pad van de toneelvereniging kwam, leek de generale het ideale moment om ouderen uit te nodigen en hen zo een bijzondere avond uit te bieden.

Martin Jonker, voorzitter van de toneelvereniging: “Het is heel mooi om onze generale te gebruiken om een groep oudere mensen een gezellige avond te bieden. De generale is een volwaardige voorstelling, het decor, de lichten en de techniek zijn er allemaal.”

 

Dit jaar speelt Eendracht Maakt Macht “En Eentje Zag Ze Vliegen”, gebaseerd op “One Flew Over the Cuckoo’s Nest”, naar het gelijknamige boek en de film uit 1975 met Jack Nicholson in de hoofdrol. De voorstellingen zijn op vrijdag 20 en zaterdag 21 maart. Reserveren kan via de website: www.toneelverenigingmiddelie.nl. Kaarten zijn €15,- per stuk en inclusief consumptiebon.

 

HET TONEELSTUK

McMurphy, een man met een aardig strafblad, is opnieuw in de problemen geraakt en is veroordeeld tot opname in een psychiatrische instelling. De tirannieke hoofdverpleegster Ratched leidt daar haar afdeling met een ijzeren vuist, waardoor haar patiënten worden opgeschrikt door ongemakkelijke groepsgesprekken, medicatie en de dreiging van elektrische shocktherapie. McMurphy’s komst verstoort haar regime, vooral nadat hij besluit zich tegen haar regels te verzetten namens zijn medegevangenen, die hij al snel voor zich weet te winnen, niet in de laatste plaats met een wild feest. De confronterende strijd tussen de opstandige McMurphy en de onbuigzame Ratched zorgt al snel voor vele humoristische taferelen tussen de patiënten, maar draait uiteindelijk uit op een verwoestend eerlijke weergave van de grenzen tussen gezond verstand en waanzin.