Toneel/Stand-up filosofie met Laura van Dolron


Na Laura’s succesvoorstelling Liefhebben, ook het afgelopen seizoen te zien geweest bij De Verbeelding, is het met WIJ tijd voor een scherper en kritischer geluid. Laura van Dolron maakte een voorstelling die laat zien dat je kwaad maken over de staat van de wereld, soms ook liefde is.

WIJ is een politieke speech die je door elkaar schudt. Een persoonlijke bekentenis die je hart breekt. Een ontregelend portret van wie wij zijn. WIJ houdt ons een lachspiegel voor, en of we nou willen of niet, we kunnen niet stoppen met kijken.

Uit de pers: Friesch Dagblad: ‘Ze zijn er gelukkig nog: cabaretiers die met kleine woordjes subtiele veranderingen teweeg brengen, die je met diepe gedachten confronteren en die je ontroeren zonder te vervallen in goedkoop sentiment. Die niets weglaten omdat het te moeilijk is of omdat het bij het grote publiek niet aanslaat. Die juist vol overgave en gedrevenheid hun betrokkenheid bij de wereld tonen.’

De Groene Amsterdammer: ‘Als je het verdomt om je een beetje te informeren, verspeel je tevens het recht om mee te beslissen. De vergelijking met een rijbewijs als proeve van rijvaardigheid, hier: rijvaardig in de rede en in de redelijkheid, werkt op mij als een troostende trouvaille. Ik ben in tijden niet zó klaarwakker uit een voorstelling gekomen.
Volkskrant: *** “Op z’n Van Dolron’s – prettig onnadrukkelijk, soms ironisch, nooit cynisch – fileert ze deze ‘wij’… De conclusie van WIJ is troostend”

‘Een must’ volgens De Standaard en 4 sterren van Scènes: ‘boeiende voorstelling.’
www.lauravandolron.com

Zaterdag 21 januari 20.30 uur in Theater de Verbeelding, Purmersteenweg 17, 1441 DK Purmerend