Tip voor de zomerdip


In de Bibliotheek Waterland in Purmerend kun je voor de vakantie allerlei e-books lenen voor tablet en smartphone: de vakantiebieb app zomer kids 3 640Kinderen die tijdens de zomervakantie bijna niet lezen, kunnen wel 1 of 2 leesniveaus terugvallen in hun leesontwikkeling, blijkt uit onderzoek.  De Bibliotheek heeft daarom een goede tip tegen deze leesdip van kinderen in de basisschoolleeftijd: boeken lenen in de bibiliotheek in Purmerend, of downloaden met de VakantieBiebApp.

Lees deze zomer boeken digitaal (e-books) op een tablet of smartphone met de VakantieBieb-app.  De nieuwste versie van de VakantieBieb is tot  en met 31 augustus beschikbaar voor leden – en niet leden – van de Openbare Bibliotheken. Je kunt deze App downloaden in de App Store of Google Play Store.  Kijk op www.vakantiebiebapp.nl.

E-books voor kinderen

In de VakantieBieb‐app is onder andere een selectie van digitale kinderboeken (e‐books) opgenomen. Het enige dat ouders hoeven te doen, is de app op een tablet of smartphone te zetten en de e‐books te downloaden.

Ook voor volwassenen

Ook volwassen kunnen gratis hun favoriete leesvoer downloaden. Met de VakantieBieb kan men verschillende tijdschriften, reis- en taalgidsen en actuele thrillers en literaire romans downloaden. Voor vertrek naar het vakantieadres gedownload betekent dat er geen internet meer nodig is.

Openingstijden bibliotheek

Alle vestigingen van Bibliotheek Waterland zijn tijdens de zomer geopend. Kijk voor de zomeropeningstijden op www.bibliotheekwaterland.nl