Tijd om weer te gaan schaatsen


Over ruim anderhalve week is het alweer zover, dan start het schaatsseizoen weer voor de Purmerendse IJs en Inline-skate club. Vanaf dan wordt er tot en met begin maart weer volop geschaatst op de kunstijsbaan in Hoorn. Natuurlijk verzorgen zij ook dit jaar weer schaatslessen voor zowel jong als oud.

 

Ieder lid dat deelneemt aan de schaatslessen en -trainingen heeft daar zo z’n eigen reden voor, voor de jongere jeugd is het om het schaatsen te leren. De oudere jeugd schaatst om te trainen voor wedstrijden, het rijden van toertochten of gewoon voor de lol. Volwassenen schaatsen veelal voor een stukje ontspanning en conditie opbouw, schaatsen is immers een mooie sport om je hoofd even te legen na een drukke werkdag. Maar ook om te trainen voor bijvoorbeeld de toertocht op de Weissensee welke begin 2018 weer zal plaatsvinden in Oostenrijk.

Om de schaatslessen en -trainingen te kunnen verzorgen zijn veel vrijwilligers nodig, deze zijn inmiddels al weer volop in voorbereiding voor het nieuwe seizoen. Als vereniging mogen wij ons gelukkig prijzen met een fantastische groep goed opgeleide schaatstrainers en -begeleiders die elke week met veel enthousiasme les en training staan te geven.

Interesse of mee doen? Dat kan natuurlijk! De schaatslessen voor de jeugd tot en met 12 jaar worden elke zaterdagochtend gegeven op de kunstijsbaan in Hoorn. Voor de jeugd vanaf 13 jaar wordt elke vrijdagavond schaatsles en -training gegeven. Volwassenen kunnen op maandag- en vrijdagavond schaatslessen of -trainingen volgen, voor deze laatste groep is het wel van belang dat men zelfstandig een rondje van 400 meter moeten kunnen schaatsen. Voor de jeugd organiseren we dit jaar ook twee vriend en vriendinnetje lessen op 7 en 14 oktober, waarbij elk jeugdlid een vriend of vriendinnetje mee mag nemen.

Voor meer informatie of je opgeven voor een (proef)les kijk dan op onze website www.ijseninlineskateclub.nl