Tieners: welkom in Columbuzz!


groep 8 Basisschool Oeboentoe op bezoek in ColumbuzzIedere tiener is welkom in tiener-en jongerencentrum Columbuzz, (onderdeel van Clup welzijn) te Weidevenne. Tieners kunnen daar iedere dinsdag t/m vrijdag terecht om te poolen, tafelvoetballen, internetten, gamen, etc. Niet elke tiener durft zomaar bij Columbuzz binnen te lopen. Daarom is er speciaal voor de groepen 8 van alle basisscholen uit de Weidevenne de gelegenheid om eens met de klas tijdens schooltijd langs te komen. Tijdens zo’n bezoek aan Columbuzz wordt er gebruik gemaakt van het zogeheten “Leefstijl”.

Leefstijl is een programma dat kinderen helpt om hun sociaal-emotionele vaardigheden verder te ontwikkelen. Zoals samenwerken, praten, luisteren, conflicten oplossen enz.. Allemaal essentiële basisvaardigheden die voor kinderen belangrijk zijn om goed te kunnen functioneren op school en in hun vrije tijd.

Tijdens een Leefstijlsessie komen er spelenderwijs allerlei leuke en leerzame activiteiten aan bod.  De bijeenkomst wordt altijd afgesloten met een zogeheten “complimentenkaart”. Deze wordt bij iedere deelnemer op de rug geplakt. Alle deelnemers krijgen de opdracht om iets aardigs op de kaart van een ander te schrijven, met heel veel blije gezichten tot gevolg!

Voor meer informatie: d.karsten@clup.nl


Over Clup Welzijn

Clup Welzijn helpt mensen om mee te doen in de samenleving. Om te beginnen in hun buurt, maar ook daarbuiten. Wij ondersteunen buurtbewoners om zélf actief te zijn of te worden, als zij dat willen en als dat nodig is. Daarbij zoeken wij altijd de verbinding met anderen. Want het hebben van goede contacten vergroot het leef-plezier en kan problemen voorkomen. Bij ons werk sluiten wij geen personen of groepen uit. Clup Welzijn laat iedereen meedoen!