Their Finest in Filmhuis Purmerend


In de speelfilm Their Finest maken we de Tweede Wereldoorlog mee in London, waar de bevolking steeds moet vrezen voor bombardementen van de Duitsers. Op 27 oktober in Filmhuis Purmerend te zien.

In deze stad onder vuur maken we kennis met Catrin Cole (Gemma Arterton), die samenwoont met kunstenaar Ellis (Jack Huston). Deze laatste verkoopt door de oorlog nauwelijks iets waardoor Catrin op zoek moet naar werk. Ze komt te werken bij de filmindustrie waar ze wordt gevraagd de dialogen voor de vrouwenrollen in propagandafilms te schrijven.

Catrin wordt als vrouw nauwelijks serieus genomen maar al snel blijkt dat ze gevoel heeft voor tekst en verhaal. Zo komt ze op het spoor van een verhaal van een tweeling die met een boot naar Duinkerken voer om hun vader op te halen, die daar met andere Britse soldaten wordt belegerd. De overheid ziet hierin een perfecte film die het moreel van de onder bombardementen lijdende bevolking moet opkrikken.- Their finest – Lone Scherfig, Verenigd Koninkrijk, 2016, 117’.

Draaidagen: Vrijdag 27 oktober 2017. Aanvang 20.30 uur. Zaal open 19.45 uur. Filmhuis Purmerend (in het Stamhuis), Kerkstraat 11. Reserveren: https://www.filmhuispurmerend.nl/movies/157/17/their_finest