Theatermarathon Gas in Theater de Purmaryn


Op dinsdag19 november staat de theatermarathon Gas in de grote zaal van Theater de Purmaryn . Een veelgeprezen stuk van Toneelgroep Jan Vos met het Noord Noord Nederlands Toneel over een bijzondere familiegeschiedenis op een gasbel.
Vorig najaar startte deze tour middenin het Groningse aardbevingsgebied met een uitverkochte reeks voorstellingen.

Maar u hoeft niet meer naar Groningen af te reizen, nu de tintelende familiekroniek door het land reist, op dinsdag 19 november in De Purmaryn. De ontdekking, de hoogtijdagen en de ondergang van het grootste gasveld van Europa vormt de achtergrond van het woelige leven van drie generaties van de Groningse familie Boelens. De ijzersterke tekst verweeft op humorvolle en inventieve wijze de maatschappelijke catastrofe met een indringend familiedrama. Herkenbaar voor iedereen, ook als je niet op een gasbel leeft. Voeg bij dit alles het in alle kranten bejubelde acteerwerk en je weet: GAS is een voorstelling die nog lang in het hoofd nadreunt.

Epicentrum van de vertelling is Hotel Boelens in Hoogezand-Sappemeer. In de jaren zestig – als de gasbel net is ontdekt – denkt hoteleigenaar Andries een graantje mee te kunnen pikken van de aangekondigde rijkdom. Maar de hotelgasten van de NAM blijken meer geïnteresseerd in zijn dochters Bette en Aukje dan in zijn plannen. Als de jongste ongewenst zwanger raakt van een NAM-ingenieur, raken de levens van gasmannen en de hoteldochters onlosmakelijk met elkaar verbonden.
Gas is een avondvullende theaterervaring met 2 pauzes.

De voorstelling start om 19.30 en duurt tot 23.30 uur. (va € 17,50). Bestel hier je bijzonder avond uit