Theatergroep Purple brengt heerlijk duurt het langst van Annie M.G. Schmidt


Op vrijdag 14, zaterdag 15 en zondag(middag) 16 juni presenteert Theatergroep Purple ‘Heerlijk duurt het langst’ in theater De Purmaryn. Deze allereerste originele Nederlandse musical was in 1965 een daverend succes. Meer dan 50 jaar na het origineel wil Purple u laten genieten van een eigentijdse versie van dit tijdloze verhaal.

 

Met haar werk heeft Annie M.G. Schmidt vele kinderen en volwassenen geïnspireerd. Alleen al van Jip en Janneke werden miljoenen exemplaren verkocht, en haar werk werd over heel de wereld vertaald. Samen met Harry Bannink maakte Annie ook heel wat liedjes die inmiddels behoren tot ons  culturele erfgoed. Samen met hem schreef ze ook meerdere musicals. De musical ‘Heerlijk duurt het langst’ was hun eerste meesterwerk.

 

Prachtige teksten, humor en onvergetelijke liedjes als ‘Zeur niet’, Het is over’, ‘Kom Kees’ en ‘Op een mooie Pinksterdag’ zijn de ingrediënten van dit muzikale verhaal over de dagelijkse beslommeringen van het echtpaar Marian en Ido en hun puberdochter Pinkie. Het huwelijk van Marian en Ido belandt in zwaar weer als Ido valt voor de charmes van zijn secretaresse Emma en als Marian op haar beurt zich in de troostende armen van buurman Ton stort. Dochter Pinkie ziet het allemaal met lede ogen aan als ze haar ogen tenminste af kan houden van de eindeloze reeks vriendjes. Het in onmin levende echtpaar doet er alles aan om dochterlief in het gareel te houden. Gelukkig is er altijd nog de kruidenier om het leven psychologisch te duiden.

 

Kom ook genieten van Annie M.G. Schmidt op haar best en reserveer uw kaartjes bij theater De Purmaryn:

www.depurmaryn.nl/programma/theatergroep-purple

Telefoon theaterkassa: 0299 432205