Theatercollege: een ontmoeting met Femke Halsema in de Purmaryn


Boekhandel Het Leesteken en Theater de Purmaryn organiseren in het kader van de Maand van de Filosofie een theater college over het door haar geschreven essay Macht en Verbeelding. op dinsdag 3 april 2018, in de Kleine Zaal van Theater de Purmaryn.

Deze keer is het thema van de maand van de filosofie Verbeelding aan de macht – vijftig jaar na mei ’68. Femke Halsema schreef in dit kader het essay Macht en verbeelding: een kleine filosofische ideeëngeschiedenis van progressief Nederland.

Het utopisch denken van de jaren zestig belandde de afgelopen decennia in het verdomhoekje van grootheidswaan en totalitair verlangen. Maar de laatste jaren keren utopische vergezichten weer voorzichtig terug aan de horizon van de politiek.

Femke Halsema laat in dit essay zien dat sinds de jaren tachtig de politiek technocratisch en repressief is geworden. Aan de hand van filosofen als Richard Rotry en Hannah Ahrendt pleit ze vurig voor een terugkeer van idealisme, verbeelding en hoop in de politiek.

Femke Halsema zal ook ingaan op haar boeken Nergensland – nieuw licht op migratie, over de migratieproblematiek, en Pluche, de persoonlijke en openhartige autobiografie over haar jaren in de politiek.

 

Zij zal optreden op dinsdag 3 april 2018, in de Kleine Zaal van Theater de Purmaryn.

Kaarten zijn verkrijgbaar aan de kassa van Theater de Purmaryn voor € 12,50.

 

 

 

 

Voor nadere info:

Boekhandel Het Leesteken

Wouter van Waardt

0653324093