Theater de Purmaryn doet mee  aan Red Alert campagne


Theater de Purmaryn doet op dinsdag 11 augustus 2020 21.00 uur – 23.55 uur mee  aan Internationale Red Alert actie. De evenementensector heeft dringend overheidssteun nodig om de COVID-19-crisis te overleven. Op dinsdag 11 augustus vanaf 21:00 uur zullen vele (overheids)gebouwen rood aangelicht worden.

 

Theater de Purmaryn is een gemeentelijke instelling en prijst zich gelukkig met de steun van de gemeente Purmerend én onderstreept de noodzaak tot landelijke aandacht voor de problematiek in de sector. Ook in het centrum van Purmerend zal daarom het theater een Red Alert afgeven door De Purmaryn rood te kleuren. Onze lichttechnici zullen hiervoor zorgen. Om 23.55 uur gaat alle verlichting weer uit.

“Zonder onmiddellijke steun van de overheid dreigt de hele toeleveringsketen in te storten. Evenementen over de hele wereld en in het hele landschap van grote festivals, theaters, locaties en zakelijke evenementen zijn verwoest door COVID -19.

Red Alert is een internationale campagne geïnitieerd door Plasa.org in Londen, om het bewustzijn van het publiek en de media te vergroten ter ondersteuning van de evenementensector, die ongeveer 100.000 hoogopgeleide mensen in dienst heeft, die allemaal de afgelopen vier maanden geen werk hebben gehad, met weinig kans om opnieuw op te starten tot de lente van 2021. De sector omvat een enorme toeleveringsketen van bedrijven, variërend van productie van evenementen, audio, verlichting, video, logistiek, planning, transport en enkele van ’s werelds toonaangevende technologiefabrikanten.

Op dinsdag 11 augustus vanaf 21:00 uur zullen vele (overheids)gebouwen rood aangelicht worden. Als teken van de nood in de sector waarbij op een vriendelijke manier duidelijk gemaakt wordt wat de omvang van de sector is. Theaters, popzalen, evenementenlocaties en alle andere locaties die voor de sector van belang zijn kunnen aanhaken en hun pand rood kleuren. Om vijf voor twaalf gaat de stekker er bij alle locaties uit!

Het doel is om de financiële steun voor de mensen en bedrijven in deze sector te verlengen tot ze weer aan het werk kunnen”.