The Zookeeper’s Wife  in Filmhuis Purmerend


Op 3 oktober draait Filmhuis Purmerend The Zookeeper’s Wife. Warschau, 1939. Antonina en Jan Zabinski wonen op terrein van hun prachtige dierentuin. Dan raken ze al hun dieren kwijt aan de Duitse bezetters. Terwijl de Joden in de getto’s van de stad worden gestopt, besluiten Jan en Antonina hen te helpen door van hun dierentuin een onderduikplaats te maken. Het is een waargebeurd verhaal, gebaseerd op het boek ‘Antonina’s dierentuin’ van Diana Ackerman.

THE ZOOKEEPER’S WIFE vertelt het waargebeurde verhaal van Antonina en Jan Zabinski, die gedurende de oorlog meer dan driehonderd Joden uit handen van de nazi’s wisten te redden.

De Zabinski’s hebben een heerlijk leven in Warschau, waar zij op het terrein van hun prachtige dierentuin wonen. Maar dat fijne leven verandert plotsklaps in een nachtmerrie wanneer Duitsland Polen in 1939 binnenvalt. Ze raken al hun dieren kwijt, die deels worden meegenomen door de Duitsers en deels worden doodgeschoten. Terwijl de Joden in de getto’s van de stad worden gestopt, besluiten Jan en Antonia hen te helpen door van hun dierentuin een onderduikplaats te maken.

Het  verhaal  is gebaseerd op het gelijknamige boek (in het Nederlands vertaald als ANTONINA’S DIERENTUIN) van Diane Ackerman, die haar verhaal schreef op basis van de persoonlijke archieven en dagboeken van Antonina Zabinski.

De hoofdrollen worden gespeeld door Jessica Chastain en Johan Heldenbergh (THE BROKEN CIRCLE BREAKDOWN).-  The Zookeeper’s Wife – Niki Caro, Tsjechië / Verenigd Koninkrijk / Verenigde Staten, 2017, 127’.

Dinsdag 3 oktober 2017. Aanvang 13.30 en 20.30 uur. Zaal open resp. 12.45 uur en 19.45 uur. Filmhuis Purmerend (in het Stamhuis), Kerkstraat 11. Reserveren:

https://www.filmhuispurmerend.nl/movies/145/17/the_zookeepers_wife