The world to come in Filmhuis Purmerend


 

“IJs in de slaapkamer” dat is ongeveer het eerste wat we Abigail (Katherine Waterston) horen zeggen. Een omschrijving van de vrieskou op de kleine boerderij die ze met Dyer (Casey Affleck) bestiert in de ruwe Amerikaanse natuur in 1856. Het kenmerkt ook de relatie tussen hen, bevroren sinds de dood van hun dochter. Totdat er een gepassioneerde liefdesrelatie ontstaat tussen Abigail en nieuwe buurvrouw Tallie (Vanessa Kirby). De vrouwen voelen zich bevrijd, maar de mannen denken daar anders over. Prachtig portret van een overweldigende verliefdheid.

 

“IJs in de slaapkamer” dat is ongeveer het eerste wat we Abigail (Katherine Waterston) horen zeggen. Het is een omschrijving van de vrieskou op de kleine boerderij die ze met Dyer (Casey Affleck) bestiert in de ruwe Amerikaanse natuur in 1856. Het kenmerkt ook de relatie tussen Abigail en Dyer, bevroren sinds de dood van hun dochter. Ze leven van de karige opbrengst van hun boerderij en proberen het verlies van hun kind te verwerken. Daar komt verandering in als ze nieuwe buren krijgen en er een sterke band ontstaat tussen Abigail en buurvrouw Tallie (Vanessa Kirby). Gedurende de vier seizoenen waarin de film zich afspeelt, wordt deze band steeds intenser en ontstaat er een gepassioneerde liefdesrelatie die hun beider werelden op zijn kop zet. De vrouwen voelen zich bevrijd, maar de mannen denken daar anders over. ‘The world to come’ is een prachtig portret van een overweldigende verliefdheid. – The world to come – Mona Fastvold, Verenigde Staten, 2020, 105’.

 

Draaidag: Dinsdag 2 november 2021. Aanvang 13.30 uur. Zaal open 12.45 uur. Filmhuis Purmerend (in het Stamhuis), Kerkstraat 11. Reserveren: https://www.filmhuispurmerend.nl/movies/464/17/the_world_to_come