The shape of Water (veel filmprijzen!) in Filmhuis Purmerend


THE SHAPE OF WATER werd door critici bejubeld, en is bedolven onder de filmprijzen. De film won twee Golden Globes, 3 BAFTA’s en de Gouden Leeuw in Venetië. Daarnaast is de film genomineerd voor maar liefst 13 OSCARS. Te zien in Filmhuis Purmerend.

 

Elisa en haar collega Zelda werken als schoonmaaksters in een zwaarbeveiligd lab in het Amerika van 1962. Elisa, die niet kan praten, ontdekt dat één van de experimenten om een visachtig wezen met menselijke trekken gaat. Het blijkt de laatste van zijn soort te zijn en Elisa voelt al snel empathie voor het intelligente en fascinerende dier. Het wezen wordt door de Amerikaanse overheid bestudeerd om te worden gebruikt in het leger en/of de ruimtevaart. Dit drijft Elisa ertoe het wezen te helpen ontsnappen uit het lab. Met zacht licht schildert Del Toro de liefde tussen meisje en monster, en laat je zo voor even de harde wereld vergeten. Wonderschoon en vilein.

THE SHAPE OF WATER werd door critici bejubeld, en is bedolven onder de filmprijzen. De film won twee Golden Globes, 3 BAFTA’s en de Gouden Leeuw in Venetië. Daarnaast is de film genomineerd voor maar liefst 13 OSCARS. – The shape of Water – Guillermo del Toro, Verenigde Staten / Canada, 2017, 123’.

 

Draaidag: vrijdag  6 april 2018. Aanvang 20.30 uur. Zaal open 19.45 uur. Filmhuis Purmerend (in het Stamhuis), Kerkstraat 11. Reserveren: https://www.filmhuispurmerend.nl/movies/211/17/the_shape_of_water