The other side of hope van Aki Kaurismäki in Filmhuis Purmerend


Op 5 september draait het Filmhuis Purmerend The other side of hope – van Aki Kaurismäki. Een Finse vijftiger zet een punt achter zijn leven als vertegenwoordiger en zet ook zijn alcoholische vrouw aan de kant. Hij koopt na een winnende partij poker een slecht lopend restaurant in een achterafstraatje van Helsinki. Op de binnenplaats komt hij een vluchteling tegen. Na een handgemeen besluit hij deze Khaled in te huren om voor hem te komen werken als afwasser. Kaurismäki brengt op zijn onovertroffen wijze een humoristische drama en een actueel verhaal over hoop en menselijkheid. Hij won hiervoor de Zilveren Beer voor beste regie op het Internationale  Filmfestival in Berlijn.

 

De vijftiger Wikström zet een punt achter zijn leven als vertegenwoordiger van herenoverhemden en stropdassen. Ook zijn alcoholische vrouw zet hij aan de kant. Dankzij een winnende partij poker vergaart hij een klein fortuin waarmee hij een slecht lopend restaurant ergens in een achterafstraatje in Helsinki koopt. Op de binnenplaats treft hij Khaled, een Syrische vluchteling die in het illegale circuit is beland. Na een kort handgemeen raken de mannen in gesprek. Wellicht herkent Wikström iets van zichzelf in de gehavende man, want hij besluit Khaled in te huren om voor hem te komen werken. En daarnaast kan hij wel een afwasser gebruiken. Regisseur Aki Kaurismäki brengt met het drama The other side of hope op zijn eigen onovertroffen en humoristische wijze een actueel verhaal over hoop en menselijkheid. Hij mocht de Zilveren Beer voor Beste Regie in ontvangst nemen op het internationale Film Festival van Berlijn.  – The other side of hope – Aki Kaurismäki, Finland / Duitsland, 2017, 98’

 

Op vrijdagavond 1  (aanvang 20.30 uur) en dinsdagavond 5 september (aanvang 20.30 uur) is dit een besloten gratis voorstelling voor onze VRIENDEN. Als u geen vriend bent, kunt u de film dinsdagmiddag bekijken.

 

Draaidag: dinsdag 5 september 2017. Aanvang 13.30. Zaal open 12.45 uur. Filmhuis Purmerend (in het Stamhuis), Kerkstraat 11. Reserveren kan via de website van het Filmhuis Purmerend.