The Nile Hilton incident in Filmhuis Purmerend


THE NILE HILTON INCIDENT is een Zweedse film, geschreven en geregisseerd door Tarik Saleh. Tijdens de Arabische lente, een paar weken voor de grote demonstraties op het Tahrirplein in Caïro, onderzoekt rechercheur Noredin de moord op een clubzangeres in het Nile Hilton Hotel in Caïro.  De film draait op 19 december in Filmhuis Purmerend.   

 

Caïro, Arabische lente. Rechercheur onderzoekt de moord op een clubzangeres  in het Nile Hilton Hotel. Egyptische machthebbers hebben met de moord van doen. Maar zijn corrupte politiekorps houdt de rechercheur tegen. Met een kamermeisje die getuige is van de moord, gaat de rechercheur op zoek naar de waarheid.

THE NILE HILTON INCIDENT is een Zweedse film, geschreven en geregisseerd door Tarik Saleh. Tijdens de Arabische lente, een paar weken voor de grote demonstraties op het Tahrirplein in Caïro, onderzoekt rechercheur Noredin de moord op een clubzangeres in het Nile Hilton Hotel in Caïro. Wanneer hij erachter komt dat de Egyptische machthebbers met de moord van doen hebben, kiest hij de kant van de slachtoffers om koste wat het kost uit te zoeken wat er is gebeurd. Aan de vooravond van de Tahrir-opstanden houdt een door en door corrupt politiekorps het openbare leven in Caïro in zijn greep.  Nog voor Noridin  de kans krijgt de misdaad te onderzoeken wordt de zaak van hogerhand gesloten, maar ze laat hem niet meer los. Met hulp van het kamermeisje Silwa, getuige van de moord, die haar angst voor eigen leven moet overwinnen, gaat Noredin op zoek naar de waarheid.

Draaidagen:  Dinsdag 19 december 2017. Aanvang 13.30 uur resp. 20.30 uur. Zaal open resp. 12.45 uur en 19.45 uur. Filmhuis Purmerend (in het Stamhuis), Kerkstraat 11. Reserveren: https://www.filmhuispurmerend.nl/movies/173/17/the_nile_hilton_incident