The killing of a sacred deer in Filmhuis Purmerend


Tiener Martin, een jongen zonder vader, werd ooit uit medelijden door dr. Murphy opgenomen, een gerenommeerd chirurg met een perfect leven. Nu is Martin terug en dringt langzaam maar zeker met een duister geheim het leven van Dr. Murphy binnen. Oud-Griekse mythologie vermengd met nieuw-westers realisme; dit is het hoogtepunt van het filmjaar! Te zien in Filmhuis Purmerend.

 

Dr. Steven Murphy heeft een perfect leven. Hij is een gerenommeerd chirurg, hij heeft een perfecte vrouw, twee voorbeeldige kinderen en een kast van een huis.

Op een dag staat Martin voor de deur. Martin is een tiener zonder vader. Steven heeft hem ooit onder zijn hoede genomen uit medelijden. Maar nu dringt Martin langzaam het gezin binnen met een geheim. Een geheim dat voor Steven beter verborgen kan blijven. Langzaam maar zeker wordt het duistere doel van Martin duidelijk.

THE KILLING OF A SACRED DEER is een huiveringwekkend familiedrama van grote klasse. Met de geraffineerde combinatie van oud-Griekse mythologie en nieuw-westers realisme in dit verhaal over schuld, boete, vaders en zonde, overtreft regiseur Lanthimos zich opnieuw. Deze film is het grote hoogtepunt van dit filmjaar. – The killing of a sacred deer – Yorgos Lanthimos, Verenigd Koninkrijk /  Ierland, 2017, 120’.

 

Draaidag: vrijdag 16 februari 2018. Aanvang 20.30 uur. Zaal open 19.45 uur. Filmhuis Purmerend (in het Stamhuis), Kerkstraat 11. Reserveren: https://www.filmhuispurmerend.nl/movies/188/17/the_killing_of_a_sacred_deer