The handmaiden in Filmhuis Purmerend


 Een jonge vrouw woont alleen met haar oom en dreigt het slachtoffer te worden van een oplichter. Hij zorgt dat zij een nieuw kamermeisje krijgt, met de opdracht haar meesteres te bespieden. Een sensuele thriller, met een kronkelig plot met wisselende, uiterst onbetrouwbare vertellers die de realiteit keer op keer laten kantelen. Te zien in Filmhuis Purmerend.

 

The handmaiden is een sensuele thriller. Het is een zwoele film, maar die zwoelheid staat wel in dienst van een kronkelig plot met wisselende, uiterst onbetrouwbare vertellers die de realiteit keer op keer laten kantelen. Het script was voor de regisseur de interessantste uitdaging, ‘Je legt telkens een nieuwe laag over dezelfde scène zodat die een heel andere betekenis krijgt’, zegt hij.

In deze film wordt de Koreaanse wees Sook-Hee in het door Japan gekoloniseerde Korea van de jaren dertig dienstmeisje bij lady Hideko. Dit is een rijke erfgename die geïsoleerd is opgegroeid op het landgoed van haar oom Kouzuki. Deze is uit op haar erfenis. Sook-Hee moet Hideko’s vertrouwen winnen om haar verliefd te laten worden op een Koreaanse zwendelaar. Nadat ze met hem is gevlucht kan oom haar wegbergen in een gesticht. Maar de beide dames vallen heftig voor elkaar, ze hebben veel gemeen. Maar kan Hideko haar dienstmeisje wel vertrouwen? – The handmaiden – Park Chan-Wook, Zuid-Korea, 2016, 141’.

Draaidag: vrijdag 21 april 2017. Aanvang 20.30 uur. Zaal open 19.50 uur. Filmhuis Purmerend (in het Stamhuis), Kerkstraat 11. Reserveren: https://filmhuispurmerend.nl/films/the-handmaiden/