The glass castle – met Brie Larson in Filmhuis Purmerend


Te zien in Filmhuis Purmerend  – Oscarwinnares Brie Larson brengtmet THE GLASS CASTLE de biografie van Jeannette Walls tot leven. Jeannette is een jong meisje dat opgroeit in een disfunctionele familie met aan het hoofd vader Rex, een alcoholist, en moeder Rose Mary, een artiest die weinig naar haar kinderen omkeek. Ze zwierven met hun gezin als nomaden door het land en kampeerden in de bergen in het Zuid-Westen van de Verenigde Staten. Ondanks zijn alcoholverslaving leert Rex zijn kinderen te houden van alle facetten van het leven zonder enige angst.

 

Hij moedigt de fantasie van de kinderen aan in de hoop hen af te leiden van hun armoede. Toen hun geld na een aantal jaren opraakte, verhuisden de Walls naar een klein mijnwerkersdorp waar het gezin vervalt in allerlei crimineel gedrag en moet zien te overleven onder erbarmelijke omstandigheden. De opgroeiende Jeannette is echter vastbesloten haar eigen weg naar succes te vinden. – The glass castle – Destin Daniel Cretton, Verenigde Staten, 2017, 127’.

Draaidag:  Dinsdag 20 februari  2018. Aanvang 13.30 uur resp. 20.30 uur. Zaal open resp. 12.45 uur en 19.45 uur. Filmhuis Purmerend (in het Stamhuis), Kerkstraat 11. Reserveren: https://www.filmhuispurmerend.nl/movies/191/17/the_glass_castle