The eagle huntress in Filmhuis Purmerend


De 13 –jarige Aisholpan leeft in Mongolië en wil net als haar vader en opa een  adelaarsjager worden. Hoewel dit traditioneel een mannenaangelegenheid is wordt ze hierin gesteund door haar vader. Ze vangen samen een jonge adelaar uit een nest en Aisholpan leert met de adelaar te trainen. Prachtige natuurbeelden!  Op 10 en 14 november in Filmhuis Purmerend.

 

De jonge Aisholpan heeft een grote droom: ze wil net als haar vader en opa een adelaarsjager worden. Dit is een probleem want het is een mannenaangelegenheid in Mongolië. Aisholpan laat zich daar niet door weerhouden en gaat aan de slag om iedereen het tegendeel te bewijzen. Haar grootste steun vormt haar eigen vader Rys. Hij vertelt haar dat ze alles kan bereiken wat ze wil, als ze maar bereid is er hard voor te werken. Als ze horen dat er een nest jonge adelaars is gespot, gaan ze daar samen heen. Rys laat zijn dochter afdalen van een rots en Aisholpan weet een van de adelaars te vangen. Daarna begint hij zijn dochter te trainen met haar jonge adelaar. Er wordt vanuit de lucht gefilmd om het oogpunt van de adelaar na te bootsen. Als het meisje uiteindelijk met haar vader gaat jagen, zijn er prachtige beelden te zien.

 

Draaidagen: Vrijdag 10 november  2017. Aanvang 20.30 uur. Zaal open 19.45 uur. Dinsdag 14 november 2017. Aanvang 13.30 uur. Zaal open 12.45 uur. Filmhuis Purmerend (in het Stamhuis), Kerkstraat 11. Reserveren: https://www.filmhuispurmerend.nl/movies/164/17/the_eagle_huntress