The Donna Summer Show 2020 in P3 Purmerend


Thank God It’s Donna  is op 6 maart 2020 te zien in Poppodium P3.

Na de succesvolle livetour langs 30 theaterzalen in 2019 brengt Carolina Dijkhuizen samen met de band Gare du Nord nu Thank God It’s Donna: The Donna Summer Show 2020 in een uitgebreide clubtour naar de Nederlandse poppodia.

Het eerbetoon aan de legendarische zangeres bracht al duizenden uitzinnige Donna Summer-fans van het eerste uur op de been die de vele hits van de zangeres uit de jaren zeventig en tachtig nog woordelijk bleken te kennen. In de clubs zal een naar verwachting jongere generatie kennis kunnen maken met de vrouw die doorbrak in Nederland, op eigen kracht wereldberoemd werd als The Queen of Disco en als enige van de disco generatie ook ná de seventies hits bleef scoren.

 

Speciaal voor de clubtour zijn ook Donna-hits van voor en na de discoperiode toegevoegd: de fans lieten weten enkele dierbare liedjes te missen in de oorspronkelijke setlijst. Met name The Hostage bleek favoriet bij de

fans: Donna brak er in 1974 mee door op de Nederlandse televisie in een legendarisch optreden tijdens het programma Sjef van Oekel’s Discohoek, een chaotisch soort Toppop, bedacht door Wim T. Schippers. Donna’s eerste hit in Nederland bleek de opmaat voor haar wereldwijde doorbraak met Love To Love You Baby.

 

Linda C. Gaines, de zus van Donna Summer, volgde vanuit Amerika via een livestream de voorstelling en complimenteerde Carolina Dijkhuizen met haar vocale kwaliteiten en de wijze waarop zij een waardig eerbetoon brengt aan haar in 2012 overleden zus.

 

Carolina Dijkhuizen: “Mensen scharen Donna’s hits vaak onder de guilty pleasures maar ik vind dat je haar daarmee te kort doet. Ze onderschatten hoe goed haar stem was; Donna hoort thuis in het rijtje van grote soul zangeressen als Aretha Franklin, Whitney Houston en Diana Ross. Ik ben mijn leven lang fan en wil haar muziek graag levend houden.’’

 

Thank God It’s Donna is een productie van Whisperland en is op 6 maart 2020 te zien in P3

 

Ticket en info:

Datum: vrijdag 6 maart Aanvang: 21:15 uur

Entree €26,70 (voorverkoop) en €29,50 (deurverkoop)