De Terugkeer-Turk door Lizzy Timmers Groep


Actueel muziektheater over Nederlanders met Turkse roots die terugverhuizen naar Turkije. Lizzy Timmers en actrice Yonina Spijker interviewden ‘remigranten’ in Nederland en Turkije. Tijdens de researchperiode verbleven ze net na de mislukte coup in juli 2016 in Istanbul. De broeierige sfeer en de inzichten die de makers daar opdeden, hebben hun weerslag gehad op het resultaat. De voorstelling toont een mozaïek van perspectieven: grappig, ontroerend, maar ook verrassend genuanceerd.

De Terugkeer-Turk valt op door een veelzijdige acteerprestatie van Yonina Spijker en door de opzwepende live muziek van Ata Güner en Floris van Bergeijk.

“Yonina Spijker is een prachtig vertolkster, …. Met een minimale stembuiging verandert ze van personage. Haar scene over een Marokkaanse jongen uit een Amsterdamse volksbuurt die in Amsterdam Zuid op bijles moet, is hilarisch, hartverscheurend en confronterend tegelijk.” Cultuurpers, Theaterfestival Boulevard.

Muziek: Floris van Bergeijk en Ata Güner
Spel: Yonina Spijker e.a.
Concept/regie: Lizzy Timmers

De voorstelling is te zien op zaterdag 11 februari 20.30 uur  in Theater De Verbeelding – P3, Purmersteenweg 17-19 t/o het Stadhuis in Purmerend.

Kaarten kosten 14 euro (vriendenpas/CJP/65+ 12 euro). Reserveren is mogelijk via www.theaterdeverbeelding.nl of via De Verbeelding reserveerlijn, tel. 0299 411234.  Volg De Verbeelding ook op Facebook en Twitter!