Tangofilm met tangodemonstratie + worskhop plus Tangosalon


Op 17 maart draait Filmhuis Purmerend UN TANGO MAS. Na floop is er een gratis tangodemonstratie en -workshop door Tango Cuerno. ’s Avonds volgt er een Tangosalon.

UN TANGO MÁS vertelt het verhaal over de liefde tussen de twee beroemdste tangodansers in de geschiedenis van deze dans, en het verhaal over hun grote liefde voor de tango. María Nieves Rego (81 jaar) en Juan Carlos Copes (84 jaar) ontmoetten elkaar toen ze 14 en 17 waren, en ze hebben bijna 50 jaar samen gedanst. In al die jaren hielden ze van elkaar, maar stootten elkaar ook af, hun wegen scheidden zich diverse keren, maar ze zochten elkaar ook steeds weer op.

In UN TANGO MÁS vertellen María en Juan hun levensverhaal aan een groep jonge tangodansers en choreografen uit Buenos Aires, die de mooiste, aangrijpendste en meest dramatische momenten uit hun leven omzetten in prachtige tango-choreografieën. Deze worden fraai in beeld gebracht en vullen de aangrijpende interviews en archiefbeelden aan, waardoor dit een onvergetelijke reis wordt naar het hart van de tango. – Un tango más – German Kral, Duitsland/Argentinië/Italië, 2015, 85’.

 

Na de film UN TANGO MÁS om is er om 17.00 uur een GRATIS TANGODEMONSTRATIE EN -WORKSHOP door Ben en Joke van Tartwijk van www.tangoCuerno.nl , en daarna van 19.00 tot 22 uur een een TANGOSALON net DJ Rob van Egmond. De toegangsprijs van deze salon bedraagt € 7,00.  Meer info op de Facebookpagina van ‘Tango in Purmerend’.

 

Draaidag: Zondag 17 maart 2019. Let op: Aanvang 14.30 uur. Zaal. Open 13.45 uur. Filmhuis Purmerend (in het Stamhuis), Kerkstraat 11. Reserveren: https://www.filmhuispurmerend.nl/movies/292/17/un_tango_ms