Tampopo: verrukkelijke Japanse klassieker in Filmhuis Purmerend


Het eetcafé van de Japanse Tampopo is op sterven na dood. Haar noedelsoep is niet best. Met een rondtrekkende vrachtwagenchauffeur en diens hulpje begint ze aan een epische zoektocht naar de perfecte noedelsoep. In deze film wordt alles gevierd en bezien vanuit voedsel: seks, liefde en dood, maar ook het belang van aandacht voor alles wat je doet. Een vrolijke, humoristische, verrukkelijke film! Te zien in Filmhuis Purmerend in de serie Filmklassiekers.

 

TAMPOPO is een verrukkelijke Japanse film, waarin alles wat het leven de moeite waard maakt, wordt gevierd en bezien vanuit voedsel. Met zijn vrolijke vermenging van filmgenres en overweldigende aandacht voor eten verenigt hij filmliefhebber en foodie. Eetcafé-eigenaar Tampopo staat er alleen voor sinds haar man overleed. Haar ‘ramen’ (Japanse noedelsoep) is niet best en haar eetcafé lijkt op sterven na dood. Een rondtrekkende vrachtwagenchauffeur en zijn hulpje trekken zich haar benarde situatie aan en besluiten haar te helpen. Samen beginnen ze aan een epische zoektocht naar de perfecte ‘ramen’.

Eten wordt schaamteloos en met veel gevoel voor humor verbonden aan seks, liefde, de dood, maar ook aan bioscoopbezoek, het genot van streven naar perfectie en het belang van aandacht voor alles wat je doet. Een klassieker, die zijn tijd ver vooruit was.

Draaidag: Dinsdag 6 november 2018. Aanvang 13.30 uur resp. 20.30 uur. Zaal open resp. 12.45 uur en 19.45 uur. Filmhuis Purmerend (in het Stamhuis), Kerkstraat 11. Reserveren: https://www.filmhuispurmerend.nl/movies/244/17/tampopo