Sytze de Vries – ‘Versta je wat je zingt?’ in de Taborkerk


In het kader van Tabor Spiritueel houdt Sytze de Vries op zaterdag 3 maart in de Taborkerk, Maasstraat 2, van 10.00 tot 15.00 uur in de ochtend een aantal liedteksten tegen het licht, staat stil bij de gebruikte beelden en speurt naar de, soms verborgen, banden met de Bijbeltaal. En dit alles op een meditatieve manier.

 

In de middag zingen de deelnemers de behandelde liederen ‘als nieuw’. Ter bestrijding van de kosten wordt deelnemers gevraagd om € 20,00 te betalen. Ook wordt de deelnemers gevraagd om eigen brood voor de lunch mee te nemen. Aanmelden en betalen vóór 1 maart kan op www.taborspiritueel.jimdo.com. Voor informatie kunt u hier ook terecht.

Elke voorganger of kerkmusicus zoekt voor een kerkdienst een aantal liederen uit, en die worden vervolgens door de kerkgangers gezongen. Nooit wordt stilgestaan bij de teksten daarvan. Overwegingen, preken, meditaties, ze staan doorgaans stil bij woorden uit de Schrift. Maar zelden vormen liederen daarvoor de aanleiding. Toch zijn liederen voor veel mensen van groot belang. Zij vormen voor hen nogal eens de verwoording, zelfs de samenvatting, van wat zij geloven.

Sytze de Vries, van 1980-1986 predikant in Purmerend, is dichter van kerkliederen, waarvan ruim honderd in het nieuwe protestantse Liedboek zijn opgenomen en heeft ook jarenlang voor de radiomicrofoon de teksten van nieuwe kerkliederen belicht en laten horen.