Symfonietta speelt Carnaval der dieren, een concert mét dichtwedstrijd


Symfonietta, het Symfonische jeugdorkest van PurmerendSymfonietta, het Symfonische jeugdorkest van Purmerend en omstreken geeft op zondag 15 februari om 15:00 uur een bijzonder concert in de Keyserkerk in Middenbeemster, met als titel Carnaval der dieren. Het blijft niet alleen bij muziek. De uitvoering van het Carnaval der dieren is gecombineerd met een dichtwedstrijd voor leerlingen van groep 7 en 8 van basisscholen in Purmerend en omgeving, voorgelezen door een acteur uit de tv-serie Spangas.

Carnaval der dieren concert in PurmerendDe titel van het programma is ontleend aan het beroemde werk van Camille Saint-Saëns met dezelfde titel. Symfonietta zal dit werk uitvoeren met twee pianosolisten uit de eigen vereniging. Naast dit werk zullen er ook stukken van o.a. Haydn, Tchaikovsky en Stravinsky te beluisteren zijn. Ook deze werken hebben allemaal iets met dieren te maken.
Dit educatieve project is mede mogelijk gemaakt door een donatie uit het Rabobank Waterland Coöperatiefonds. Dirigent Coen Stuit heeft hiervoor in januari al deze scholen bezocht. De winnende gedichten zullen als onderdeel van de voorstelling worden voorgedragen door de van de tv-serie Spangas bekende acteur Steef Hupkes.

Praktische informatie
Carnaval der dieren, concert met dichtwedstrijd vindt plaats op 15 februari 2015 om 15:00 uur in de Keyserkerk in Middenbeemster. Kaarten kosten €12,- (kinderen t/m 12 jaar à €7,-), en zijn verkrijgbaar in de voorverkoop of aan de zaal, zie www.symfonietta.nl