Swinging Sixties in beeld – My generation, Met Michael Caine


Met prachtig archiefmateriaal en het persoonlijk verhaal van Michael Caine als verteller zien we hoe een generatie in de jaren 60 zich afzette tegen ouders en establishment. En hoe de droom van verandering uiteindelijk verzuurde o.i.v. drugs. Een documentaire vol met muziek en met beelden van o.a. Marianne Faithfull, Twiggy, etc. Te zien in Filmhuis Purmerend.

 

Is er nog iets nieuws te zeggen over de revolutionaire jaren ’60? Waarschijnlijk niet. Maar in de documentaire MY GENERATION is Michael Caine de verteller, en hij kan dingen laten zien en horen. [Alleen het horen van STRAWBERRY FIELDS FOREVER in surround sound geeft de film een absolute meerwaarde.] MY GENERATION biedt niet heel veel sociale analyse, maar we zien middels prachtig archiefmateriaal hoe een nieuwe generatie zich afzette tegen hun ouders en het establishment, hoe ze van de Britse hoofdstad ‘Swinging London’ maakten en hoe de droom van verandering uiteindelijk verzuurde onder invloed van LSD en heroïne. De film eindigt met de opname van Marianne Faithfull in het ziekenhuis na een overdosis. We zien interviews met o.a. fotograaf David Bailey, model Twiggy, ontwerpster Mary Quant en The Who-zanger Roger Daltrey. Michael Caine vertelt zijn persoonlijke verhaal dat symbool staat voor een bredere maatschappelijke ontwikkeling. En de documentaire zit vol met fantastische muziekfragmenten! – My generation – David Batty, Verenigd Koninkrijk, 2018, 85’.

 

Draaidag: Dinsdag 2 oktober 2018. Aanvang 13.30 uur resp. 20.30 uur. Zaal open resp. 12.45 uur en 19.45 uur. Filmhuis Purmerend (in het Stamhuis), Kerkstraat 11. Reserveren: https://www.filmhuispurmerend.nl/movies/237/17/my_generation